HC Ørstedsvej

Fra grim beton til grønne altaner

En ejerforening på HC Ørstedsvej har sagt farvel til en slidt betonfacade og fået flotte altaner med glaslukninger fra gulv til loft fra Alumentdk i stedet. Det pynter gevaldigt i gadebilledet, giver nye uderum og mindsker trafikstøjen inde i lejlighederne.

Da Salling Group viste interesse for at købe den gamle tankstation på HC Ørstedsvej 25-27 på Frederiksberg, stod ejerforeningen med en gylden mulighed for at renovere den slidte betonfacade. Tegnestuen Lokal blev sat på opgaven og kom med et banebrydende forslag, der forvandlede den triste betonfacade til et levende grønt fællesrum med udsigt udover byen. Forslaget gik i al sin enkelhed ud på at udvide svalegangen til nye opholdszoner i form af altaner.

– Altaner er ofte individuelle rum, som hører til den enkelte lejlighed. Vi foreslog et design, hvor vi satte altanerne udenpå svalegangen og vendte mod det offentlige rum. På den måde ville du møde dine naboer mere, og der ville opstå et større fællesskab mellem beboerne, siger Christopher Carlsen fra Tegnestuen Lokal.

Altanerne vender mod øst og er placeret forskudt fra etage til etage, så der er plads til små grønne bede, der kan ses fra altanen, ligesom beboerne får deres egne små grønne bed til krydderurter ved altanen. Det nye design har med et trylleslag forvandlet den triste betonbygning til en imødekommende moderne bygning med grønne planter og trælameller på facaden, der giver en fin stoflighed.

Altaner med foldeglas

Altanerne er inddækket med foldeglas fra Alumentdk, der har leveret 50 altaninddækninger med etagehøjt foldeglas til projektet. Foldeglasset forlænger sæsonen, så uderummet kan nydes en større del af året. Om foråret og efteråret skærmer glasset mod vinden, mens det kan foldes til side på varme sommerdage. I projektet på HC Ørstedsvej har foldeglasset desuden den store fordel, at det dæmper støjen fra trafikken på vejen.

– De fleste vælger foldeglas for at skabe læ mod vinden og forlænge altansæsonen. Men foldeglasset beskytter også mod støj. På HC Ørstedsvej reducerer foldeglasset støjen med 12 dB. Det svarer til svarer til en reduktion i lydenergien med en faktor 12, siger direktør i Alumentdk Lars Bomholt.

Totalentreprenør på projektet er Amstrup & Baggesen Entreprise, Odense der også har bygget den nye Nettobutik i stueetagen, der erstatter den gamle tankstation. Projektet er udviklet i samråd med Salling Group, der sammen med Tegnestuen Lokal har videreudviklet ideoplægget til den ny facade.

Produkter brugt i denne case

Kontakt os

For en hurtigere behandling af din forespørgsel vil det være en stor hjælp, hvis du vedhæfter et billede af din opgave og angiver ca. mål.

  • Slip fil her eller
    Tilladte filtyper: jpg, gif, png, pdf.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her: https://alumentdk.dk/cookie-og-privatlivspolitik//