Hvad koster en altan?

Det er et af de store spørgsmål, der opstår når man overvejer at udvide boligen med en ny altan.
Kontakt os i dag, for et uforpligtende tilbud og pris på din nye altan

nye altaner nyt udtryk altanrenovering kolding alumentdk

Her på siden prøver vi at give dig et overblik over hvordan materialevalg, størrelsen og placeringen har betydning for din nye altan og prisen. Vi giver dig et overblik over hvilke faktorer du skal have med i dine beregninger og tanker omkring en ny altan.

Hvad koster en altan til et parcelhus?

Når du overvejer en ny altan til dit parcelhus, så skal du se det som en investering og en forbedring af boligen. Du tilfører ekstra uderum, og mulighed for at trække naturen og lyset ind i huset.

Prisen for en stålaltan til et parcelhus starter ved 90.000 kr. Inkl. moms og montering.

Kontakt os på info@alumentdk.dk for at få et tilbud på din nye altan.

Hvad er prisen på en altan til en lejlighed eller etageejendom?

Prisen for en stålaltan afhænger, som nævnt, af flere faktorer. Det er for eksempel altanens størrelse og design, placering og tilgængelighed som påvirker en altan pris. Bor du for eksempel i en ejerforening, så kan der være en besparelse at hente, hvis i går flere sammen om at bestille altaner.

På en etageejendom vil du kunne forvente at prisen for en stålaltan koster fra 149.000 kr. Inkl. Moms, montering og etablering af terrassedør. Denne pris er betinget af en bestilling på minimum 5 stålaltaner.

Kontakt os i dag

for et uforpligtende tilbud på din nye altan

Valg af altantype og materialer

En stor del af overvejelserne, når man overvejer/kigger på ny altan til boligen, om det er parcelhus eller etageejendom, handler om materialevalg og design. Især om hvilket udtryk altanen vil give boligen. Valget af materialer og design varierer alt efter om der er tale om et 60’er-hus eller et moderne og nybygget parcelhus. Vi vejleder dig gerne i at træffe det rigtige valg, første gang.

 Rækværk og værn

Når du skal vælge rækværk eller værn til din altan, er det vigtigt at du har gjort dig nogle overvejelser om for eksempel farven på rækværket, om det skal være et tremmeværn eller et glasrækværk. Du vil få forskellige udtryk på boligen alt efter om du vælger et glasrækværk der lukker al lys ind, eller om du vælger et værn i lakeret stål i f.eks. i en farve der passer til dine vinduer. Alt efter placering og adgang til din altan, så får du måske også brug for en trappe eller en svalegang. 

Vi har flere forskellige typer af rækværk, værn og trapper, der kan vælges imellem, så du får det der passer bedst til din nye altan. Er du i tvivl om hvad der passer til din bolig, så kontakt os og få råd og vejledning i hvad du har af muligheder.

Altandæk

Når du har gjort dig tanker omkring hvilket type værn, du ønsker på din altan, er det næste du skal overveje altandækket. Skal det være et ståldæk, eller skal det være støbt i beton.

En ting du skal vide, er at et betondæk for eksempel er dyrere end et ståldæk, da der er større konstruktive og bygningsmæssige krav til facaden når der skal eftermonteres et betondæk.

En altan med et ståldæk stiller ikke helt samme krav som en altan med betondæk. Det afspejler sig også i prisen. En stålaltan kan enten bygges op med integreret afvandingsplade som en del af loftet, hvor vandet løber ud over forkanten på altanen, eller med en integreret afvandingsbakke, hvor vandet ledes hen til et rør, som kan kobles til nedløbsrøret. Det giver også en mulighed for opsamling af regnvand i en regnvandsbeholder.

Hvis prisen er den vigtigste faktor for valg af altanbund, så skal du vælge en altan med ståldæk med en altanbund med terrassebrædder. Her kan regnvandet ikke opsamles, men forsvinder igennem brædderne.

Nedtagning eller ombygning

Den næste faktor du skal kigge på, er nedtagning eller ombygning. Du skal overveje om den placering du ønsker, kræver at en gammel altan skal tages med, at et vindue eller en terrassedør skal tilføjes eller måske at der bliver flyttet en radiator.

Det er væsentligt for altanprisen, om du h ar en eksisterende altan, der skal nedbrydes og bortskaffes, eller om der er tale om en udvidelse af boligen med en ny altan.

Når det kommer til din nye altan, så er der mange muligheder, og vi er med dig hele vejen fra de første streger på skitsen til din nye altan og helt frem til dagen hvor du kan nyde det færdige resultat. 

KOntakt os i dag

for et uforpligtende tilbud på din nye altan

Placering & størrelse

Når du kigger efter prisen på en ny altan, så er det også vigtigt at du har gjort dig overvejelser omkring placeringen.

Når du skal have et overblik over prisen på din nye altan til dit parcelhus eller din lejlighed, så er der to meget vigtige faktorer der spiller ind: Placering og tilgængelighed.

Er der tale om en altan ud mod gaden, som er let at komme til, eller skal altanen monteres ud mod gården eller baghaven, hvor det typisk er mere snævert at komme til?

Placeringen af altanen er også vigtigt. Er det en altan til første sal på en villa eller er det til en boligblok på 3. sal, eller er det en tagterrasse, der skal etableres på 10. etage?

Vi tilbyder også franske altaner, hvis for eksempel pladsen til en stor altan er begrænset. Det er typisk en hurtigere og billigere proces at få monteret en Fransk altan, da det ikke kræver det samme forarbejde, indgreb i facaden eller indhentning af byggetilladelser.

Hvor stor skal min altan være?
Vi laver altanerne på mål ud fra vores standard konstruktionsprincipper. Vi laver altanerne på mål, så de passer til dit projekt, og inde for bygningsreglementet der gælder i din kommune.

Der er mange forskellige faktorer, som f.eks. placering, størrelse, materialevalg, forarbejde og tilgængelighed for maskiner, der tilsammen afgør den endelige pris på din altan. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe opgaven an, så er vi altid klar til en snak omkring de muligheder du har for en eller flere altaner.

KOntakt os i dag

for et uforpligtende tilbud på din nye altan

Størrelse, reglement & tidshorisont

Hvor stor må min altan være?

Det er selvfølgelig individuelt hvor stor man ønsker sin altan, ligesom der også kan være forskel på hvilke regler der er for opsætning af altaner, i den ejendom man bor i.

Vælger du en altan, der måler 150 cm i dybden, vil det i de fleste tilfælde være en god størrelse, hvor der er plads til at nyde frokosten, der er endda også plads til en gæst eller to.

Hvis du ønsker at have planter eller en lille køkkenhave på altanen, skal du overveje at vælge en lidt større altan, end hvis det bare er til at nyde kaffen på.

Kan jeg få en altan?

En vigtig faktor, du skal være opmærksom på hvis du er i tvivl i forhold til om du kan få en altan til din bolig, er at det afhænger af de regler der måtte være i den kommune du bor i. I nogle kommuner skal der søges om lov til etablere nye altaner og renovere og istandsætte de gamle. Det er vigtigt at du er opmærksom på hvilke regler der gælder for din kommune.

Vi hjælper dig gerne i mål med byggeansøgningen til din nye altan, så du kan bruge tiden på vigtigere opgaver. Kontakt os på info@alumentdk.dk for at høre mere.

Hvor lang tid tager det at bygge en altan?

Hvor lang tid det vil tage at få færdigetableret din nye altan kommer an på flere ting som f.eks. størrelsen på din altan, tilgængeligheden for monteringsarbejdet, hvad facaden af bygningen kræver af forarbejde, om der er indvendig forarbejde der skal udføres og så videre.

Så snart altantype, materialer, størrelse og byggeansøgningen er på plads, laver vi en plan for arbejdsgangen med din altan. Her vil du få det endelige overblik over hvornår din altan er klar til brug.

KOntakt os i dag

for et uforpligtende tilbud på din nye altan

Finansiering af dit altanprojekt

Byggetilladelse & finansiering

Når man har taget beslutningen om at investere i en ny altan, enten til privatboligen eller i ejerforeningen, så opstår der helt naturligt flere spørgsmål. Hvad gør man i forhold til byggetilladelse og finansiering af de nye altaner?

Alt efter hvilken kommune du er bosat i, så er der forskellige regler og hensyn der skal tages i forhold til byggetilladelser. Det samme gælder hvis du er en del af en ejerforening. Du kan finde de opdaterede regler på din kommunes hjemmeside. Vi kan hjælpe dig igennem processen med kommunen, og give dig hjælp og rådgivning i forhold til at få ansøgt om den korrekte byggetilladelse.

I starter hele processen ved at bestille tilbud på jeres altaner. For at kunne få et så konkret tilbud som muligt, så er det vigtigt at alle detaljer ligger klar. Det er detaljer som farver, antal altaner, ønsker til værn og evt. glasinddækning, hvordan skal/kan altanen fastgøres, er det i en baggård eller ud til gaden. Der er mange detaljer at holde styr på i denne proces, men det hjælper dig også til at få det korrekte tilbud at tage med i banken eller til realkreditinstituttet i forhold til lån og finansiering af altanen.

Finansiering af altanerne

Der er forskellige måder at finansiere din nye altan på. Du kan enten betale kontant, eller optage et lån til finansieringen. Er du en del af en ejerforening så kan finansieringen f.eks. foregå ved at ejerne betaler kontant, via et fælleslån eller en byggekredit. Der er flere muligheder, hvad der passer bedst til jeres forening, vil jeres bankrådgiver kunne råde og vejlede jer mere konkret omkring. Det samme gælder hvis du er en del af en andelsforening.

Det er selvfølgelig klart, at når man som ejerforening eller andelsforening overvejer nye altaner eller en renovering af gamle altaner, at man er enige om at gå ind i projektet. At man får taget eventuelle konflikter i opløbet.

Mulighed for at hæve salgsprisen med en altan

Bor du i lejlighed i centrum af din by, og ved at du inden for nogle år vil flytte ud i et parcelhus, men mangler en altan for at kunne nyde lidt mere af naturen i byen? Hvis du er i tvivl om du skal investere i en altan, når du alligevel flytter inden for et par år, så er vurderingen fra flere ejendomsmæglere at en altan kan være med til at hæve salgsprisen på din lejlighed. Det kommer selvfølgelig an på pris, stand, beliggenhed og sikkert også flere faktorer alt efter hvor du bor. Tag bankrådgiveren eller din lokale ejendomsmægler med på råd. De har fingeren på pulsen i dit område.

Overslagspris på din nye altan

Har du brug for en overslagspris til banken, så du kan få en indikation af lån, realkredit osv., så er du velkommen til at indtaste dine data i vores prisberegnere, enten til parcelhuse eller etagebyggerier. Har du særlige ønsker eller behov i forhold til jeres nye altaner, så er du også velkommen til at kontakte os for et tilbud på jeres projekt.

 

Kontakt os i dag for at høre hvordan vi kan hjælpe jer med jeres altanprojekt:

Jylland:

Lars Bomholt

Tlf. 60 81 16 01

Mail: lb@alumentdk.dk
Sjælland:

Michael Jensen

Tlf. 30 80 96 10

Mail: mj@alumentdk.dk