Altaner til ethvert byggeprojekt

Skaber bedre liv og flere muligheder.

Altaner skaber muligheder. De er lig med luft, lys og liv, er et lille helle i hverdagen og kan fungere som både have, udestue eller dér, hvor du opbevarer cyklen eller barnevognen.

Fra idé til færdig altan

Der er stor forskel på, hvordan du kommer fra idé til færdig altan, alt efter om der skal sættes altaner på et etagebyggeri eller et parcelhus. I begge tilfælde kan vi hjælpe dig hele vejen fra idé, og til den færdige altan er klar til brug.

Altaner til etagebyggeri

Altaner til et etagebyggeri kan virke som et stort, uoverskueligt og langvarigt projekt at gå i gang med, uanset om du er ejer eller udlejer eller sidder med i bestyrelsen for den bolig- eller ejerforening, der er i ejendommen.

For skal altandrømmen blive til virkelighed, skal der være enighed mellem alle de involverede parter, før projektet kan sættes i gang.

Kom trygt og nemt gennem hele processen

Her kan vi hjælpe dig eller jer sikkert gennem hele processen. Enten vi skal stå for hele altanprojektet som totalleverandør. Eller er underleverandør af altanerne i forbindelse med en større facaderenovering.

Typisk foregår det sådan her:

  1. Vi tager et indledende møde med arkitekten og beboerne, hvor vi drøfter alle aspekter af projektet indgående med de forskellige parter og forener beboernes ønsker med arkitektens visioner.
  2. Vi kigger også på de mere tekniske aspekter, som facadens konstruktion og holdbarhed, energirammen og eventuelle krav til miljøvaredeklarationen (EPD).
  3. Baseret på dette kommer vi med et oplæg og et tilbud på projektet, som skaber en æstetisk og funktionel løsning, der løfter facaden og favner alles ønsker. Og selvfølgelig holder budgettet.

Alt efter vores rolle i den videre proces tager vi derefter hånd om alt, hvad der har med altanprojektet at gøre. For der må aldrig opstå tvivl om, hvem der gør hvad. Det skaber konflikt og forsinker projektet.

Derfor står vi gerne for alt det nødvendige arbejde med at flytte eventuelle radiatorer, etablere udgang til altanen og selvfølgelig selve det praktiske arbejde med fundering, opsætning og færdiggørelse af selve altanen.

Altaner til private

I et parcelhus er der ikke nær så mange parter og udfordringer i spil. I stedet handler det primært om at tage hensyn til boligens arkitektur og stil. Det hele skal passe sammen og give et harmonisk indtryk.

Derudover er det vigtigt at finde den rigtige placering af altanen, som dels giver familien det ønskede udbytte, og dels sikrer, at naboerne undgår indkigsgener, og at afstands- og højdekrav til skel og vej overholdes.

Typisk står vi for alt lige fra oplæg til placering, design og materialevalg i tæt samarbejde med familien, over udarbejdelse af tegninger og indhentning af byggetilladelse, og til selve opsætningen og færdiggørelsen af altanen.

I forbindelse med altanen kan vi også etablere en udvendig trappe, som matcher udseendet på altanen og huset generelt. Det giver både en ekstra adgang til altanen og kan bruges som flugtvej fra førstesalen i tilfælde af brand.

Sådan får du byggetilladelse til din altan

Der skal altid søges byggetilladelse hos kommunen til at opsætte altaner. Når vi står for hele dit altanprojekt, er det ikke noget, du skal tænke på. Det klarer vi.

Ud over at godkende selve den altankonstruktion, som vi sender tegninger ind på, skal altanen også overholde de regler, der er defineret i bygningsreglementet. Det drejer sig bl.a. om:

  • Altanen må ikke give indkigsgener hos hverken naboer eller eventuelt anden bebyggelse på din egen grund.
  • Rækværk og gelænder på altanen skal minimum være 1 m højt.
  • Der må ikke være åbninger i rækværket på over 89 mm, så børn kan komme i klemme i åbningen.
  • Anvendes der glas til rækværk eller inddækning, skal det være af såkaldt personsikkerhedsglas.
  • Altanen skal være placeret, så der minimum er 2,5 m til nærmeste skel eller vej.
  • I parcelhusområder må altanens højeste punkt ikke være højere end 1,4 m + afstanden til nærmeste skel eller vej.

Før vi indsender ansøgningen om byggetilladelse, har vi naturligvis sørget for, at dit altanprojekt overholder alle disse krav.

Derudover vurderer kommunen også, om altanen rent arkitektonisk passer til bygningen. Det er i nogen grad baseret på et personligt skøn hos den medarbejder hos kommunen, som håndterer din ansøgning. Derfor kan der i sjældne tilfælde komme uforudsete ændringer til altanprojektet, for at du kan få din byggetilladelse.

Hvor hurtigt vi kan indhente byggetilladelsen afhænger af sagsbehandlingstiden for byggesager i din kommune. Den kan ofte ses på kommunens hjemmeside.

Altantyper

Der findes mange forskellige typer og mange forskellige arkitektoniske udformninger af altaner. Hos Alumentdk kan vi skabe den altanløsning, som passer perfekt til netop dit byggeri. Blandt vores mest populære altanløsninger er:

Stålaltaner

Er den populære, lettere og billigere løsning, som
passer til enhver arkitektonisk stilart og ikke stiller
lige så store krav til facaden.

Fransk eller spansk altan

En fransk altan giver lys og luft ved hjælp af en altandør med rækværk foran, og en spansk altan har en lille repos.

Altandæk

Altandækket er det, du træder ud på, når du går ud på altanen.
Det kan enten være udført i højstyrkebeton eller stål. Begge typer af altandæk kan fås med gulve i:

Olierede hårdtræsbrædder

Olierede hårdtræsbrædder

Giver et mere rustikt look og er altid behagelige at træde ud på og gå på.

Vedligeholdelsesfrie klinker

Vælg mellem flere design. Alle klinker er skridsikre og er lette at holde rene.

Olierede hårdtræsbrædder

Fiberbetonplader

Det klassiske altangulv med skridsikker og slidstærk overflade.

Altanafskærmning

Altanværn & altaninddækning er det, som afgrænser altandækket.
Her kan du vælge mellem de klassiske løsninger med rækværk eller skabe et ekstra rum i boligen med folde- eller skydedøre i glas.

Olierede hårdtræsbrædder

Altanværn i stål

Det klassiske altanværn består af tremmer med en overligger på. Vælg mellem elegante løsninger i stål med håndliste i træ – og udvid evt. med en læskærm.

Olierede hårdtræsbrædder

Indfarvede aluminiumsværn

En elegant løsning, som giver en mere let og slank afgrænsning på din altan. Kan fås i rå aluminium eller alle RAL-farver. F.eks. sort, grå eller hvid.

Olierede hårdtræsbrædder

Altaninddækning i glas

Med altaninddækning i glas får du bedre mulighed for at nyde udsigten. Ved at vælge skyde- eller foldedøre i glas får du mulighed for at skabe et ekstra rum i boligen.

Den nemme genvej til en flot altan

Med Alumentdk bliver vejen, fra drømmen og til at du kan træde ud på din nye altan, både kortere, nemmere og mere tryg.

Så kontakt os i dag, og lad os sammen finde ud af, hvordan du kan gøre dine altandrømme til virkelighed.