Stålaltaner

Udeliv i elegant, skandinavisk design

Stålaltaner er den stilfulde, slanke løsning, som skaber rum for udeliv i lejligheder og parcelhuse uden at tynge facaden visuelt.
Stålaltanen kan nemt tilpasses enhver arkitektonisk stilart, og stiller ikke de samme høje krav til facadens konstruktion som altaner med betondæk.

Hos Alumentdk kan vi kan hjælpe med:

Etablering af nye stålaltaner

Vi er med hele vejen fra den første spæde ide,
og til de nye stålaltaner er klar til at skabe luft, lys og liv i højden.

Udvidelse og renovering

Vi kan både udvide og renovere eksisterende stålaltaner, samt stå for regelmæssige eftersyn og løbende vedligeholdelse.

Altanværn & altanbund

Værn og afskærmning

Vælg mellem flere forskellige design på stålaltanens rækværk, eller få monteret foldeglas, så du får et ekstra rum i boligen.

Alt er muligt med stålaltaner

En stålaltan kan håndbygges helt fra bunden, så den passer perfekt til bygningens arkitektoniske stil. Og det er nemt at bygge videre på og udvide eksisterende stålaltaner, samt opsætte glasinddækninger, der gør stålaltanen til et ekstra rum i boligen.

Stålaltaner – det populære valg

Stålaltaner er en let og elegant konstruktion, som harmonerer perfekt med det minimalistiske, rene og strømlinede skandinaviske design. Farvemæssigt er der også frit valg inden for alle RAL-farver, selv om de fleste vælger de mere neutrale farver på skalaen som grå, sort og hvid.

Samtidig er altaner i stål en billigere løsning, fordi de er hurtigere og enklere at montere. Og da alle vores stålaltaner er forberedt for montering af foldeglasdøre, er det nemt senere at konvertere stålaltanen til en udestue i højden.

En lang smørrebrødsseddel af valgmuligheder

Den allerstørste fordel ved en stålaltan er, at den kan opbygges præcist, som du gerne vil have det.

Det giver dig en lang liste af valgmuligheder for:

  1. Stålaltanens grundkonstruktion
  2. Altandækket på din stålaltan
  3. Værn og inddækning til stålaltanen

Her kan du med fordel trække på vores store erfaring fra de mange stålaltaner, vi har leveret til danske etagebyggerier og parcelhuse i løbet af de seneste XX år. Så er du sikker på, at du får en stålaltan, som passer smukt ind, og ikke skæmmer helhedsindtrykket på bygningen.

Det gør det lidt nemmere at vælge den rigtige stålaltan.

Læs videre, og få en forsmag på valgmulighederne til hvert punkt:

1: Stålaltanens grundkonstruktion

Først vælger du, hvordan selve rammen på stålaltanen skal udføres. Her er det vigtigt, at:

altanbund

Konstruktionen passer til stilen

Stålaltanens grundkonstruktion skal naturligvis passe til bygningens arkitektoniske stil.

Farver og tykkelser

Farvevalget og dimensionerne på den synlige konstruktion skal også passe ind.

Olierede hårdtræsbrædder

Der skal være plads til at leve

Den tilgængelige plads skal udnyttes optimalt, så der rum til hverdagen på altanen.

2: Altandækket på din stålaltan

Altandækket er bunden i altanen og det, du træder ud på, når du går ud på din stålaltan.
Vælg mellem gulve i:

Olierede hårdtræsbrædder

Olierede hårdtræsbrædder

Få et altangulv, som altid er behageligt at træde ud på, og skaber et mere rustikt, naturligt look på altangulvet.

Vedligeholdelsesfrie klinker

Klinker er den praktiske og stilfulde løsning til et gulv på altanen. Alle klinker er skridsikre og lette at rengøre.

Fiberbetonplader

Fiberbetonplader giver et klassisk, skridsikkert og slidstærkt gulv på din altan, som er nemt at holde.

3: Værn & inddækning til stålaltanen

Med grundkonstruktionen og altandækket på plads, skal du til at vælge hvilket rækværk, der skal være på altanen.

Det kalder vi for et altanværn i fagsproget. Her har du igen flere valgmuligheder:

Olierede hårdtræsbrædder

Altanrækværk i stål

Stålværn er populært, fordi det passer godt til en stålaltan. Men kombinationen af træ og stål bringer nye, spændende muligheder i spil.

Indfarvede aluminiumsværn

Giver en elegant og mere slank afgrænsning på din altan. Vælg mellem det rå aluminiumslook eller sort, grå, hvid eller en anden RAL-farve.

Værn og inddækning i glas

Med et rækværk i glas kan du bedre nyde udsigten. Vælger du skyde- eller foldedøre som inddækning, kan du gøre altanen til et ekstra rum i boligen.

Den letteste vej til en ny stålaltan

Stålaltaner er en let konstruktion, som nemt kan monteres på både etagebyggeri og parcelhuse. Med Alumentdk som din samarbejdspartner, får du ikke alene en stålaltan, du kan glæde dig over i mange år. Du får også den letteste og mest trygge vej fra ide til færdig altan.

Vigtigt med en erfaren samarbejdspartner

Som du allerede har set, giver valget af stål til altanen mange flere frihedsgrader for, hvad der kan lade sig gøre, og hvordan den færdige altan kommer til at se ud.

Netop derfor er det vigtigt at vælge en samarbejdspartner, som har stor erfaring med stålaltanernes mange muligheder, og sørger for at få grebet projektet rigtigt an fra starten.

Stålaltaner til etagebyggeri

Altanprojekter i etagebyggeri er altid et stort projekt, som kan være svært at få hul på uden en erfaren samarbejdspartner. Både for en ejer eller udlejer, og dem som sidder i bestyrelsen for ejer- eller boligforeningen.

Fra den første ide …

Her kan vi hjælpe jer frem til den rigtige løsning lige fra de første indledende idemøder mellem ejeren, lejerne og arkitekten, og til altanerne er sat op, og beboerne tager dem i brug.

Ud fra idemødet udarbejder vi et forslag, som både passer til de designmæssige ønsker, og de tekniske krav til altanen – både når det kommer til befæstelse på facaden, bygningsreglementets regler og eventuelle krav til energiramme og miljøvaredeklaration.

… over det nødvendige forarbejde …

Vælger I at gå videre med vores forslag – med de ændringer I eventuelt måtte have – kan vi fortsætte med at få indhentet byggetilladelse til projektet. Hvor lang tid det tager, afhænger af den aktuelle sagsbehandlingstid hos kommunen.

Når der er grønt lys fra kommunen, sætter vi gang i produktionen af jeres stålaltaner, og kommer med en plan for opsætningen. Så kan beboerne varskos i god tid, og I ved præcis, hvornår der sker hvad – og hvornår vi er færdige.

… og til altanen tages i brug

I forbindelse med montage og færdiggørelsen af stålaltanerne kan vi også klare alt nødvendigt arbejde med f.eks. flytning af radiatorer, isætning af en altandør og færdiggørelse af selve altanen med gulvbelægning, værn og eventuel afskærmning.

Vi kan også sagtens være underleverandør. F.eks. i forbindelse med en større renovering af facaden.

Uanset vores rolle i projektet, sørger vi for, at der aldrig opstår tvivl om, hvem der gør hvad hvornår. Det sikrer, at stålaltanerne står klar til tiden i den kvalitet og indenfor det budget, der er aftalt for projektet.

Så ved du, at altanprojektet bliver en succes, og ikke kommer til at føles så uoverkommeligt, som det nemt kan se ud, hvis du aldrig har prøvet det før.

 

Der er masser af plads til udeliv på en stålaltan

Den lette, stærke stålkonstruktion giver ekstra meget plads til udeliv på altanen. Så uanset om du drømmer om en vild altan med insektbo og planter fra naturen, eller ønsker dig en lækker udestue, kan det lade sig gøre. Se de mange smukke indretninger, som vores kunder har skabt på deres stålaltan.

Certificerede, brandsikre stålaltaner

Alle vores stålaltaner er CE-certificerede og overholder kravene for DS/EN 1090. Og så er de brandsikre. Det er din garanti for, at du får en sikker altan i høj kvalitet, som holder i mange år.

Certificerede stålaltaner

Når vi leverer en stålaltan, er sikkerheden i top. For alle vores stålaltaner er CE-certificerede i klasse 3.

Det betyder bl.a., at:

  • Alle svejseværk og -maskiner, værktøj og måleudstyr kontrolleres løbende og godkendes af en uvildig kontrolvirksomhed.
  • Alle medarbejdere har gyldige, godkendte svejsecertifikater til de svejsemetoder og svejsestrømme, vi anvender.
  • Der udelukkende anvendes certificeret og godkendt stål, som kan spores hele vejen tilbage til den oprindelige producent.
  • Vi kvalitetskontrollerer og fotodokumenterer alt – og især de skjulte dele – i forbindelse med opsætningen af stålaltanen.

Derudover overholder vi kravene for DS/EN 1090-2 for stålkonstruktioner og DS/EN 1090-3 for aluminiumselementer.

Det gør det ekstra trygt at vælge altaner i stål fra Alumentdk.

Brandsikre altaner i stål

Alle vores altaner, rækværk og afdækninger i glas, stål og beton overholder de gældende brandkrav.

Derfor er der ikke behov for yderligere brandsikring af altanen, når den først er sat op. Det er simpelthen ”indbygget fra fabrikken”.

Til stålaltaner på parcelhuse kan vi også levere en udvendig ståltrappe. Den kan fungere som flugtvej ved brand.

Hvad koster en stålaltan?

Prisen på en altan i stål afhænger af mange forskellige parametre lige fra størrelse og placering over krav til fundering og til valg af gulvtype, værn og afdækning. Derfor er det svært at give en vejledende kvadratmeterpris.

Få opfyldt drømmen om en flot altan i stål

Lad Alumentdk opfylde alle dine drømme om det gode udeliv på en moderne stålaltan i lækkert skandinavisk design. Det starter med en indledende snak om dine ønsker, og ender med masser af dejlige dage med frisk luft, skønne solskinstimer, hyggeligt samvær og en fantastisk udsigt lige uden for altandøren.