Glasinddækkede altaner til enhver smaG

En ejerforening i hovedstadsområdet har givet beboerne mulighed for at glasinddække deres altaner, så de kan få læ på altanen. Alumentdk er leverandør på de fleste af opgaverne og har dermed fået mulighed for at vise de mange muligheder med glasinddækninger.

En glasinddækning på altanen forlænger altansæsonen. Glasset beskytter altanen mod regn, slud og blæst og fungerer samtidig som et ekstra isolerende lag på lejligheden. På varme dage kan glasset foldes til side og er næsten usynligt på facaden. Derfor har flere beboere i ejerforeningen valgt at få glasinddækket deres altan, efter de har set løsningen hos naboen.

– Det ruller lige så stille ind med opgaver. Så snart de første beboere fik monteret glasinddækningerne, kom naboerne på besøg og så, hvordan de virkede. Og så ville de også gerne have det. Så vi får hele tiden henvendelser fra nye beboere, der lige har været inde og drikke en kop kaffe på naboens altan, siger distriktschef i Alumentdk Øst, Michael Jensen.

Flere forskellige løsninger

Glasinddækningen fås i flere forskellige formater. Glasinddækningen kan sættes ovenpå altanens brystning eller gå fra gulv til loft – alt efter, hvad du ønsker. Og har du en lejlighed øverst oppe, kan du vælge at få et glastag, så solens stråler også kommer ned foroven. Derfor er der forskellige løsninger i spil i ejerforeningen, men løsningen ser alligevel ens ud udefra – og det er næsten ikke til at skelne de glasinddækkede altaner fra de traditionelle åbne altaner.

– Ejerforeningen har grebet sagen ret fint an. De har opstillet en række regler for inddækningen, som beboerne skal rette sig efter. Men derefter er resten op til beboerne. Det betyder, at opgaveløsningen flyder frit, fordi ejerforeningen ikke hele tiden skal spørges til råds om den enkelte løsning, siger Michael Jensen.

Det er forskelligt fra kommune til kommune, om der skal en byggetilladelse til at få en glasinddækning af altanen. Skal der en byggetilladelse til, sørger Alumentdk for alt papirarbejdet og hjælper med ansøgningen. Selve monteringen tager en dag.

– Det er en super enkel montering, som ikke griber markant ind i arkitekturen. Det er en meget diskret løsning, som i sidste ende giver dig et ekstra rum i lejligheden, som du kan bruge en stor del af året. Det er en god investering – særligt nu hvor vi går mod koldere tider, slutter Michael Jensen.

Produkter brugt i denne case

Kontakt os

For en hurtigere behandling af din forespørgsel vil det være en stor hjælp, hvis du vedhæfter et billede af din opgave og angiver ca. mål.

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her: https://alumentdk.dk/cookie-og-privatlivspolitik//