Vallensbæk

Altaninddækning med foldeglas til 34 lejligheder

Over hele landet ser seniorbofælleskaber dagens lys. Bofællesskaberne samler folk i en særlig aldersgruppe i socialt og kulturelt fællesskab, hvor det er muligt at dyrke fælles interesser og få nye venner. Sådan et fællesskab er Vallensbæk Stationstorv, hvor Vallensbæk Boligselskab og KAB har opført 49 nye lejeboliger for folk, der er fyldt 50 år. Boligerne deles om et stort fællesrum med plads til 75 boliger. Derudover er der et beboerhotel, hvor gæster kan overnatte. Projektet stod færdigt i 2017.

Boligerne varierer mellem top og tre værelser. Alle boliger har privat vestvendt altan, så beboerne får mest muligt ud af aftensolen. Alumentdk har bidraget til projektet med altanlukninger til 34 af altanerne. Altanerne har fået Lumon foldeglas, som kan åbnes på varme dage, hvor solen står højt på himlen. Når det er koldt og blæsende kan glasset lukkes i, og altanen forvandles til en rar komfortabel udestue.

Altanlukningerne skærmer altanen for vind og vejr, så beboerne kan nyde deres altan en større del af året. Samtidig sørger glasset for at lukke masser af dagslys ind i boligen, så der opstår et godt indeklima indenfor. Glasset fungerer også som et ekstra lag isolering på lejligheden, så det bliver lettere at holde på varmen.

Vallensbæk Stationstorv er et virkelig spændende projekt. Overalt i landet ser vi seniorbofællesskaber skyde op af jorden. Nogle har fællesspisning, andre nøjes med at dele faciliteter. Vi ser også flere seniorbofællesskaber, hvor der bliver etableret vinterhaver som fælles opholdsrum og mødesteder. Her kan vi byde ind med flere spændende løsninger som skaber en god stemning og et godt indeklima, siger adm. direktør i Alumentdk Lars Bomholt.

Nysgerrig på Alumentdks løsninger?

Kontakt os på tlf.: +45 30 15 21 09 eller mail: info@alumentdk.dk