Vigerslevgård

Altanlukninger med foldeglas lidt udover det sædvanlige.

Andelsforeningen Vigerslevgård i Valby ligger naturskønt lige ved Harrestrup Å og Vigerslevparken. Nu kan beboerne nyde den naturskønne beliggenhed endnu mere takket være foldeglas på altanerne fra Alumentdk, der forvandler altanen til en hyggelig karnap i de kolde måneder.

Alumentdk leverede de første altanlukninger med foldeglas i 2015, og siden er ordrerne stille og roligt trillet ind.

Hver eneste år har vi mellem 5 og 10 nye lejligheder, som skal have foldeglas. Beboerne har som regel set løsningen hos en af naboerne og har fundet ud af, at det giver mere plads og bedre uderum. I Vigerslevgård er de fleste lejligheder forholdsvis små, så det betyder meget at få en altan, du kan bruge som en ekstra karnap i de kolde måneder, siger distriktschef Øst i Alumentdk Michael Jensen.

Bedre klima på altanen og i lejligheden

Foldeglasset holder den værste kulde og blæst væk fra altanen og giver tilmed et bedre indeklima inde i lejligheden. Her fungerer glasset som et ekstra lag isolering på boligen. På Vigerslevgård har beboerne fået en særlig type foldeglas, der dækker tre sider på altanen. Foldeglasset er en model Lumon 5, som kan åbnes hele vejen rundt – også rundt om hjørnerne. Når solen skinner, folder du glasset til side, og altanen fungerer som en åben altan. Når det blæser eller regner, lukker du glasset og beskytter dermed altanen fra det dårlige vejr. Altanmøblerne kan stå udenfor hele året uden at tage skade.

Vi har monteret foldeglas i stueetagen, førstesal og på anden sal. I stueetagen har vi etableret en åbning i foldeglasset, så beboerne kan gå direkte ned i deres egen have. Åbningen er selvfølgelig beskyttet med lås, så der ikke kan komme uønskede gæster på besøg, siger Michael Jensen.

Stor fleksibilitet

Beboerne vælger selv, om de vil have foldeglas på altanen og har mulighed for at tegne et lån til forbedringen gennem andelsforeningen. Alumentdk har indgået en aftale med boligselskabet, der garanterer faste priser på levering og montering af foldeglasset i flere år frem:

Det er rart at vide, at hvis du siger nej tak til foldeglas i første omgang, så har du ikke afskrevet det for evigt. Du kan vente et år eller to, til du er sikker i din sag. Og foldeglasset er jo stort set usynligt på facaden, så helhedsindtrykket er uændret uanset hvor mange altaner, der får foldeglas. Det giver en stor fleksibilitet for beboerne, slutter Michael Jensen